Bij Romaris Staal heeft TransClusion recent een nieuwe 8-tons elektrische heftruck afgeleverd. In en rondom de fabriekshallen van Romaris Staal zal de machine gebruikt worden voor het interne transport van staalplaten en flatracks met staalpakketten. Voor buitengebruik is de machine voorzien van een cabine. Met een voorzetapparaat met sideshift en vorkenversteller kunnen de 2,4-meter lange vorken eenvoudig op de gewenste positie worden ingesteld.

 

Over Romaris Staal

Romaris Staal is specialist in het voorbewerken van staal voor de scheeps-, jacht- en windmolenbouw. Met behulp van snijmachines, persen, spantenbuigers en kantbanken worden staalpakketten geproduceerd. De onderdelen worden gesorteerd op flatracks en met transport bij de opdrachtgevers van Romaris Staal afgeleverd. 

Over de 8-tons heftruck

Een TransClusion elektrische heftruck met 8 ton hefcapaciteit bij een last zwaartepunt van 900mm. Dat komt overeen met bijna 12 ton bij het gebruikelijke zwaartepunt van 500mm. Romaris Staal koos uit milieuoverwegingen voor een elektrische machine om de uitstoot van uitlaatgassen in de gebouwen te voorkomen. Zowel de hydraulische- als de rijdfuncties worden aangedreven door emissievrije en onderhoudsvrije draaistroommotoren die hun voeding krijgen van een 96-volts batterij.

De driedelige mast met vrije heffing brengt de vorken tot 6 meter hoogte. De positie van de vorken kan vanuit de cabine zowel zijdelings als in de breedte versteld worden. Hiervoor is de machine voorzien van een industrieel voorzetapparaat met sideshift en vorkenversteller.

 

Een 3-tons assistent

Voor producten op pallets en als assistent in de fabriek zal TransClusion ook nog een 3-tons lithium heftruck leveren bij Romaris Staal. Deze machine is net als de 8-tons heftruck voorzien van een cabine, sideshift en vorkenversteller. De lithium batterij kent veel voordelen; de batterij is onderhoudsvrij, kan bij alle gelegenheden in korte tijd worden opgeladen en gaat aanzienlijk langer mee dan een traditionele accu. Daarnaast heeft ook deze heftruck onderhoudsvrije draaistroommotoren. Voor optimaal bediengemak worden de hydraulische functies van deze heftruck bediend met fingertip-toetsen.

We waarderen het vertrouwen van Romaris Staal in de diensten en producten van TransClusion. We wensen de medewerkers van het bedrijf veel plezier met de nieuwe heftrucks.