Van diesel naar elektrisch. Het gebruik van milieuonvriendelijke diesel machines in gebouwen is niet meer van deze tijd. Vanwege steeds strengere milieuwetgeving wilde Staalbouw Smid zijn oude diesel heftrucks voor een schone oplossing vervangen. Op basis van de wensen van Smid heeft TransClusion twee nieuwe 3-tons lithium-ion heftrucks voor Smid Staalbouw samengesteld en geleverd.

 

Wat is Staalbouw Smid?

Staalbouw Smid is een middelgroot constructiebedrijf dat zich voornamelijk richt op de fabricage en montage van staalconstructies voor de utiliteits-, de industrie-, de woning- en de weg- en waterbouw. Staalbouw Smid is in 1820 begonnen als dorpssmid en uitgegroeid tot een ervaren gerenommeerde staalbouwer.

De nieuwe heftrucks

Staalbouw Smid hecht veel waarde aan machines die tegen een stootje kunnen. Dat kwam mooi uit, want TransClusion heeft nu elektrische machines in haar programma die zijn gebouwd op basis van een zwaar gebouwde verbrandingsmotor heftruckchassis;  de FBE30LF. In en rondom het bedrijf worden de elektrische TransClusion heftrucks ingezet om op een veilige en efficiënte wijze de materiaalwagens van Smid te laden, te lossen en te transporteren.

Voordelen van de TransClusion FBE30LF

De FBE30LF van TransClusion kan de hele dag worden ingezet, ze beschikt over een bijzonder sterk chassis,  heeft grote wielen, veel bodemvrijheid en is behendig manoeuvreerbaar. Geschikt voor zowel binnen als buiten gebruik. Vanuit zijn comfortabele ergonomisch uitgeruste werkplek heeft de heftruckchauffeur veel zicht op het werk dat gedaan moet worden.

Door het gebruik van een Li-Ion batterij gaat er geen tijd verloren aan het controleren en onderhouden van de batterij. Daar win je al snel een half uur werktijd per dag mee. Met een tussenlading van een half uur is de Li-Ion batterij al weer voor 80% van zijn capaciteit geladen. De snelle oplaadtijd van de Lithium batterij zorgt er bovendien voor dat de heftruck 24/7 inzetbaar is. Wat ook van belang is; het onaangename en tijdrovende periodieke onderhoudswerk zoals olie-verversen, het smeren en het wisselen van filters behoort definitief tot het verleden.

De wisselstroom motoren in de FBE30LF zijn volledig onderhoudsvrij. Een li-Ion heftruck van TransClusion maakt geen lawaai, veroorzaakt geen vieze uitlaatgassen en draagt nu al aan de energie transitie bij. Met de optionele mogelijkheid om de heftruck tijdens het gebruik  voortdurend te kunnen monitoren via een telematica systeem, loopt de TransClusion truck ook dit gebied ver op zijn concurrenten voor.

Tot slot

TransClusion stelt de langdurige relatie met Staalbouw Smid erg op prijs. Wij wensen de chauffeurs van Smid veel plezierige werkuren met de aangeschafte lithium heftruck!